Salg af oksekød

Nordgaarden


Du kan købe oksekød fra græsfodret kvæg i vinterhalvåret. Vi sælger dyrene i 1/8 og du får således lidt af hvert fra hele dyret. En 1/8 består typisk af følgende indhold:


10-12 kg hakkekød (det meste af forparten)

1-2 kg bovsteg

500 g mørbrad

1,75 kg højrebsfilet (skåret som bøffer)

700 g tyndsteg (skåret som bøffer)

1 kg tyksteg (skåret som bøffer)

500 g lårtunge

750 g osso buco

1-2 kg culotte eller cuvette (kun hver anden pakke har denne steg, mens hver anden pakke har lidt ekstra tyksteg eller tyndsteg)

1,25 kg roastbeef

1,75-2 kg skært kød


I alt ca. 20-24 kg


Da der ikke er to dyr der er ens, skal mængderne opfattes som vejledende.

Prisen er 110 kr./kg. Herudover kan man få lidt kraftben/kødben, lever, tunge eller hale med uden beregning, når man køber 1/8. Kødet leveres pakket med mærkater på og lige klar til at putte i fryseren. Bøffer ligger typisk i pakker med 2 i hver.


Portioner bestående af rent hakkekød koster 90 kr. pr. kg og her kan du købe 5, 10 15 kg eller hvad du ønsker. hakkekødet kommer fra ældre dyr, der har fået nogle flere år på græs end de unge. Det giver hakkekødet meget mere smag end du er vant til og en super kvalitet, du let bliver forfalden til. Desværre er det som med god vin - det tager mange år at producere denne kvalitet og derfor har vi også kun lejlighedsvis hakkekød fra ældre dyr.


Har du lyst at bestille Højlænderkød, hører vi gerne fra dig. Du kan få fat i os på tlf. 40 30 44 80 eller sende en e-mail


Højlænderkød er fedtfattigt og kolesterolfattigt kød fra dyr, der har levet et naturligt liv udendørs hele året, men vores kød er meget mere end det. Vores dyr bliver græsfodret ca. 7-8 måneder om året og resten af året får de wrap (syltet græs). Vi starter græssæsonnen i slut april og flytter dyrene op til 4 gange i løbet græsningssæsonen, således at de hele tiden kommer på friske marker. Efter græsset er holdt op med at gro i oktober måned flytter vi dyrene en sidste gang til marker, hvor der stadig er masser af græs. På den måde kan vi give dyrene friskt græs stort set til frosten eller sneen gør det af med græsset. Fordi vores dyr næsten udelukkende fodres med græs har kødet:


 • Lavere fedtindhold
 • Højere indhold af omega-3
 • Sundere forhold mellem omega-6 og omega-3 fedtsyrer
 • Lavere indhold af kolesterol
 • Højere indhold af E-vitamin
 • Højere indhold af beta-caroten
 • Højere indhold af CLA (cis-9 trans-11), en mulig cancer fighter
 • Højere indhold af calcium, magnesium og kalium
 • Højere indhold af B-vitaminerne thiamin og riboflavin
 • Du bliver gladere af at spise rødt kød
 • Lavere i indhold af bakterier


Derudover er vores dyr naturligvis fri for sprøjtemidler og medicinrester.


Vi lægger vægt på, at dyrene fra fødsel til slagtning lever et godt liv. Dyrene bliver dyrlægekontrolleret inden slagtning. Efter slagtning hænger kødet i slagterens kølehus i 2-3 uger og modner. Herefter fordeler slagteren stykker fra hele dyret i portioner svarende til 1/4 eller 1/8.

Farve

Højklænderkød er meget mørkt på grund af den sene slagtealder, der gør at dyrene har græsset flere måneder end andre kalve. Jo mørkere i farven en bøf er desto mere smag er der i kødet.


Fedt

Fedtet på en Højlænder sidder som ekstramuskulært dvs. som fedtkanter og kan let skæres fra. Skotsk Højlandkvæg er den race med det laveste indhold af intramuskulært fedt.

Vi har oksekød igen:


23. januar 2021

Salg af oksekød fra Skotsk Højland

I vintermånederne sælger vi også fasaner. Fasanerne er plukket, frosne og klar til gryden. Du får 3 fasaner for 100 kr.

Ole & Charlotte Skou, Nordgårdshuse 11, 4100 Ringsted Tlf. 40 30 44 80. CVR 31258588 skou@nordgaarden.com