Nosework

Nordgaarden

Kom til Noseworktræning

søndag d. 15. september 2019

Har du lyst til at udfordre dig selv og din hund er her en mulighed for at træne på mange forskellige baner og udfordringer. Søndag d. 15. septemberi kl. 10-16 kan du komme og træne frit. Løbske tæver dog kun i tidsrummet 13.30-16.00. Adressen er Nordgaarden, Nordgårdshuse 11, 4100 Ringsted.


Det er selvtræning og der er ingen undervisere tilstede. Du får udleveret en plan med alle udfordringerne på ved ankomst. Planen indeholder beskrivelse af sværhedsgrad og hvilken duft, hvor mange kilder, enkelt/kombinationsduft samt evt. andre nyttige oplysninger, så du kan planlægge dit søg bedst muligt. Der er markeret, hvor kilden er og du kan vælge at se stedet inden du starter dit søg eller du kan tage det som en prøvesituation og først tjekke facitlisten efter endt søg.


Der vil være mange forskellige søgeområder fordelt på både beholdersøg, køretøjssøg, indendørssøg og udendørssøg. Søgene er af varierende sværhedsgrad og du udvælger selv, hvilke der passer til dig og din hund. Ved enkelte af søgene vil der stå, at du må anvende parring med godbidder. Duftene vil primært være lavendel, men også nogle med eukalyptus. Et område med tomsøg og et par områder med en meget svær udfordring for den trænede hund og fører. Der vil være lette søg i afgrænsede områder og lidt sværere søg på mere åbne arealer. Der vil være søg med forskelligt underlag: beton, græs, mos, skovbund, ærtesten, halm, samt søg med terrænskift. Der vil være områder med mange forskellige forstyrrelser; Skotsk Højlandskvæg, fært af kanin, fasan og vore mange staldkatte. For unghunden vil der være udfordringer med legetøj oa. Med andre ord – noget for ethvert træningsniveau og enhver type hund. Der vil være mulighed for at få filmet sit søg, så du bagefter kan se din hunds reaktion, når den finder kilden – og se eventuelle førerfejl.


Der er parkering i gårdspladsen (løbske tæver på parkeringsplads P-Møllehus øst for gården). Løbske tæver må gerne ankomme før 13.30, men skal enten forblive i bilerne i særskilt parkeringsområde eller luftes ud af markvejen i østlig retning indtil kl. 13.30.


Der er mulighed for at købe øl, vand, kaffe og te samt kage. Du må meget gerne medbringe din egen madpakke og nyde den i gårdspladsen. Bliver det regnvejr rykker vi kaffebordene indendørs. Kom og få en hyggelig dag med træning af din hund og masser af socialt samvær med ligesindede. Prisen er 200 kr. pr. hund, som betales på mobilepay 40 30 44 80 i forbindelse med tilmelding. Tilmelding er efter princippet først til mølle og sker på skou@nordgaarden.com eller via Messinger. Ved tilmelding opgiv venligst både dit og hundens navn samt race og køn på hunden.


Praktisk info

Der vil blive stillet borde og stole op i flere områder. Du må gerne tage sin hund med til kaffebordene, men tag hensyn til andre hunde. Er din hund ikke helt tryg ved at være sammen med mange andre hunde, vil der være enkelte bænke i mere afsides og stille områder, hvor du kan tage en pause sammen med hunden.

Der vil være vand stillet frem til hundene i flere områder. Der er toilet i hovedbygningen.

Forhåbentlig skinner solen fra en skyfri himmel, men det betyder også, at de fleste biler kommer til at holde i solen. Efterlad derfor ikke din hund i bilen, hvis der er risiko for at den bliver varm.

IMG_6248_edited1
IMG_6213_edited1
IMG_6219
IMG_6249
IMG_6211
IMG_6250_edited2
Whippet_edited1
IMG_6230_edited1

Ordensregler

Din hund skal holdes i snor hele dagen, når du færdes på området. Under søgene må du slippe din hund, hvis du har den 100 % under kontrol. Ved nogle af søgene (de aflukkede/indhegnede) er det tilladt at have løs hund. Disse steder vil være tydeligt markeret.

Du træner under eget ansvar og din hund skal have lovpligtig ansvarsforsikring. Du skal samle op efter din hund - uanset hvor den måtte efterlade en hilsen. Høm høm poser smides i opstillede affaldsspande.

Der må parkeres i gårdspladsen, på p-pladsen øst for gården (P Møllehus) og i markrabbatterne før og efter gården. Der må IKKE parkeres i græsrabatter ud for folde og bygninger.

Nogle områder er markeret med "Adgang forbudt". Det er de områder, hvor vores kvæg og staldkatte skal have mulighed for fred. Vær venlig at tage hensyn til gårdens dyr.

Ole & Charlotte Skou, Nordgårdshuse 11, 4100 Ringsted Tlf. 40 30 44 80. CVR 31258588 skou@nordgaarden.com