Forside

Vores Højlandskvæg

Vore avlstyre

Vore avlskøer

Vore kalve

Salg af dyr

Om skotsk Højlandskvæg

Salg af oksekød

Om Nordgaarden

Nordgaardens historie

Udlejningsboliger

Erhvervslejemål

Salg af oksekød og spegepølser

 

Højlænderkød er fedtfattigt og kolesterolfattigt kød fra dyr, der har levet et naturligt liv udendørs hele året. Om sommeren går dyrene på engen, hvor der hverken gødes eller sprøjtes. Der er rigeligt med græs hele sæsonen, da vi kun sætter få dyr ud i forhold til arealets størrelse. Om vinteren flytter vi dyrene til græsmarker omkring gården, hvor de får kraftfoder og wraphø. Herudover har dyrene altid fri adgang til halm, vitaminer og mineraler, som de selv regulerer efter årstidens behov. Fordi dyrene går ude hele året i den friske luft har vi kun meget sjældent behov for dyrlæge til syge dyr.

I vinterhalvåret slagter vi de Højlændere, som ikke kan bruges i avlsarbejdet. Vi lægger vægt på, at dyrene fra fødsel til slagtning lever et godt liv. Dyrene bliver dyrlægekontrolleret inden slagtning. Efter slagtning hænger kødet i slagterens kølehus i 2-3 uger og modner. Herefter fordeler slagteren stykker fra hele dyret i portioner svarende til 1/4 eller 1/8. Alle udskæringer bliver pakket og mærket med indhold og dato på plastposerne lige klar til at blive lagt i fryseren. Vor kundekreds efterspørger primært 1/8 luksusudskæringer (pistoludskæringer) som har følgende indhold:

500 g mørbrad
1,75 kg højreb (evt. skåret som bøffer)
700 g tyndsteg (evt. skåret som bøffer)
1 kg tyksteg (evt. skåret som bøffer)
500 g lårtunge
750 g osso buco
1-2 kg culotte eller cuvette (kun hver anden pakke har denne steg, mens hver anden har tyksteg eller tyndsteg)
1,25 kg roastbeef
1,75-2 kg skært kød

2 kg bovsteg kan indgå og mængden af hakkekød bliver da 2 kg mindre
10-12 kg hakkekød (hele forparten)

I alt ca. 20 kg

Da der ikke er to dyr der er ens, skal mængderne opfattes som vejledende.

Prisen er 100 kr./kg. Herudover får man ca. 1,5 kg kraftben med uden beregning. Lever, tunge og hale er også gratis, hvis nogen vil have det. Har du hund, kan du også få ekstra kødben.

 

Portioner bestående af rent hakkekød koster 80 kr. pr. kg og her kan du købe 5, 10 15 kg eller hvad du ønsker.

 

Har du lyst at bestille Højlænderkød, hører vi gerne fra dig. Du kan få fat i os på tlf. 70 20 77 88 eller sende en e-mail

 

Udskæring Hvordan anvendes kødet

 

Vi har kød næste gang:

 

Lørdag d. 26. april - ungtyr (udsolgt)

August/september - hakkekød

November/december - ungtyr

 

 

Vi får lavet lækre røgede spegepølser, som er lavet på 100 % oksekød med lav fedtprocent. Det giver en god fast pølse, som virkelig smager af noget. Pølserne koster 150 kr. og der er godt 800 gram i hver pølse. 

 

 

Højklænderkød er meget mørkt på grund af den sene slagtealder, der gør at dyrene har græsset flere måneder end andre kalve. Jo mørkere i farven en bøf er desto mere smag er der i kødet.

 

 

 

Ole & Charlotte Skou · Nordgårdshuse 11 · 4100 Ringsted · Tlf. 70 20 77 88 · CVR 10044545 · Send en mail