Salg af oksekød

Ole & Charlotte Skou, Nordgårdshuse 11, 4100 Ringsted Tlf. 70 20 77 88. CVR 31258588 skou@nordgaarden.com

Nordgaarden Skotsk Højlandskvæg

Salg af oksekød fra Skotsk Højland

Højklænderkød er meget mørkt på grund af den sene slagtealder, der gør at dyrene har græsset flere måneder end andre kalve. Jo mørkere i farven en bøf er desto mere smag er der i kødet.

 

Fedtet på en Højlænder sidder som ekstramuskulært dvs. som fedtkanter og kan let skæres fra. Skotsk Højlandkvæg er den race med det laveste indhold af intramuskulært fedt.

Vi har oksekød:

 

Næste gang i 2016

Højlænderkød er fedtfattigt og kolesterolfattigt kød fra dyr, der har levet et naturligt liv udendørs hele året. Om sommeren går dyrene på engen, hvor der hverken gødes eller sprøjtes. Der er rigeligt med græs hele sæsonen, da vi kun sætter få dyr ud i forhold til arealets størrelse. Om vinteren flytter vi dyrene til græsmarker omkring gården, hvor de får kraftfoder og wraphø. Herudover har dyrene altid fri adgang til halm, vitaminer og mineraler, som de selv regulerer efter årstidens behov. Fordi dyrene går ude hele året i den friske luft har vi kun meget sjældent behov for dyrlæge til syge dyr.

 

I vinterhalvåret slagter vi de Højlændere, som ikke kan bruges i avlsarbejdet. Vi lægger vægt på, at dyrene fra fødsel til slagtning lever et godt liv. Dyrene bliver dyrlægekontrolleret inden slagtning. Efter slagtning hænger kødet i slagterens kølehus i 2-3 uger og modner. Herefter fordeler slagteren stykker fra hele dyret i portioner svarende til 1/4 eller 1/8. Alle udskæringer bliver pakket og mærket med indhold og dato på plastposerne lige klar til at blive lagt i fryseren. Vor kundekreds efterspørger primært 1/8 luksusudskæringer (pistoludskæringer) som har følgende indhold:

 

10-12 kg hakkekød (hele forparten)

500 g mørbrad

1,75 kg højreb (skåret som bøffer)

700 g tyndsteg (skåret som bøffer)

1 kg tyksteg (skåret som bøffer)

500 g lårtunge

750 g osso buco

1-2 kg culotte eller cuvette (kun hver anden pakke har denne steg, mens hver anden pakke har lidt ekstra tyksteg eller tyndsteg)

1,25 kg roastbeef

1,75-2 kg skært kød

2 kg bovsteg kan indgå og mængden af hakkekød bliver da 2 kg mindre

 

I alt ca. 20 kg

 

Da der ikke er to dyr der er ens, skal mængderne opfattes som vejledende.

 

Prisen er 110 kr./kg. Herudover får man ca. 1,5 kg kraftben med uden beregning. Lever, tunge og hale er også gratis, hvis nogen vil have det. Har du hund, kan du også få ekstra kødben.

 

Portioner bestående af rent hakkekød koster 90 kr. pr. kg og her kan du købe 5, 10 15 kg eller hvad du ønsker.

 

Har du lyst at bestille Højlænderkød, hører vi gerne fra dig. Du kan få fat i os på tlf. 70 20 77 88 eller sende en e-mail

 

 

 

I vintermånederne sælger vi også fasaner. Fasanerne er plukket, frosne og klar til gryden. Du får 3 fasaner for 100 kr.